07/28/17 06:16
(http://www.clubz.bg/)

Полша продължава със спорните съдебни реформи

Ярослав Качински. Снимка БГНЕС

Лидерът на управляващите консерватори в Полша Ярослав Качински заяви, че партията  му "Право и справедливост" ще продължи със съдебните реформи, които все повече изолират страната в ЕС.  Той каза, че президентът Анджей Дуда, който е от същата партия, е направил "сериозна грешка", налагайки вето на два от законите за промени в правосъдието. 

Качински, който е де факто лидерът на Полша, заяви, че Европейската комисия никога няма да постигне задължителното единодушие между държавите членки да наложат на страната му най-тежката санкция в ЕС - лишаването от право на глас. Предупрежденията от Брюксел за нея той определи като "психологически натиск".

Лидерът на "Право и справедливост" се обяви също за мерки против концентрацията на медийната собственост, която може да засегне интересите на големи чуждестранни инвеститори в сектора като германския концерна Axel Springer, швейцарската Ringier и аммериканската Scripps Network Interactive.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване