07/28/17 06:48
(http://www.klassa.bg/)

Според председателя на британските либералдемократи целите на Тереза Мей по миграцията са „абсурдни, аматьорски и своеволни“

 Председателят на Британската либерал-демократична партия сър Винс Кейбъл обвини министър-председателя Тереза Мей, че си е поставила „своеволната цел“ да намали миграцията, обвинявайки я, че така е насадила опасното и подвеждащо впечатление, че въпросът е „извън контрол“, пише The Independent.
Новият председател на либерал-демократите разкритикува целта на правителството да намали нетната имиграция до под 100 хил. души годишно като „аматьорска и абсурдна“ и „водеща до зловредни последствия“. Според него твърдата линия по миграцията, върху която Тереза Мей е изградила своята кариера, може да се обърне срещу нея, защото тя не е постигнала целта си – нетната миграция все още е на равнища от 248 хил. души годишно. 
Сър Кейбъл, бивш министър на бизнеса, обвини Тереза Мей, тогава вътрешен министър, че в по време на коалицията от 2010 до 2015 г. тя народно е забавяла плановете на либералдемократите за проверки при излизане на страната, които са щели да предоставят по-точни цифри относно хората, напускащи Великобритания. Той добави, че „един от най-успешните износи на Великобритания – висшето образование, бе жертвано от министерството на Тереза Мей, за да може тя да изпълни миграционната си цел“. 
Председателят на британските либералдемократи заяви, че уважава Тереза Мей като правителствен опонент, но добави, че нейната „тесногръда мания“ да намали миграцията е замъглила преценката ѝ на ситуацията. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване