07/29/17 08:13
(http://www.clubz.bg/)

Борисов: Договорът с БЮРМ й отваря пътя за НАТО - веднага

Договорът за добросъседство дава европейската перспектива на Бивша Югославска Република Македония и отваря пътя й за НАТО веднага, заяви премиерът и лидер на ПП ГЕРБ Бойко Борисов на конгреса на Европейските студенти демократи във Варна.

„След политическите кризи там, аз проведох среща и с колегата Никола Груевски, и с премиера Зоран Заев, и с президента Георге Иванов, надявам се както в нашия парламент вчера единодушно се гласува текста по декларацията за Договора, така и в Скопие да подпишем този договор. Той е изключително толериран от ЕК, от посолствата на САЩ в София и Скопие, защото дава европейската перспектива на Бивша Югославска Република Македония, отваря пътя за НАТО веднага“, добави премиерът, цитиран от "Фокус".

И продължи по темата:

„Искам специално да подчертая, и в разговорите ми с Алексис Ципрас в Гърция, това не е Договор срещу никого. Това е просто Договор за добросъседство между нашите две държави, тъй като България първа призна Македония като държава, покойният президент Жельо Желев. Убеден съм, че в Бивша Югославска Република Македония един ден ще има улица или булевард на негово име. Истински се надявам, почвайки с тези смели крачки, това правителство и опозиционните парии в Скопие, да разрешат проблема и с името с нашите съседи от Гърция“. 

Очаквайте подроности.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване