07/29/17 08:15
(http://www.klassa.bg/)

Нинова призова Борисов да поиска вот на доверие от коалиционните си партньори

 Лидерът на БСП Корнелия Нинова призова премиера Бойко Борисов да поиска вот на доверие от патриотите. Поводът за препоръката й стана разцеплението по сериозна тема на управляващото мнозинство, каквато беше изборът на зам.-председатели на Комисията за финансов надзор.

Днес изненадващо парламентът отхвърли предложението за длъжностите да бъдат избрани Румен Соколов и Йордан Чомпалов, което бе подкрепено само от ГЕРБ, но не и от „Обединени патриоти“. По думите й това е първото сериозно пропукване между ГЕРБ и „Обединени патриоти“ и е  симптоматика за напрежение в правителството.

„Като добавим и вътрешнопартийните разправии в ГЕРБ по отношение на НДК, битката на лобитата, взаимните обвинения, „суджук гейт“ и т.н., очевидно, че не само в управляващото мнозинство, но и във водещата партия има вътрешнопартийни проблеми, които водят до нестабилност“, поясни тя.

 

„Когато направиха правителството, те очертаха общата си политика, но казаха, че по различни политики ще останат на различни мнения, например новите изборни правила. Днешният случай не е от този, в който те са заявявали, че ще останат на различни мнения“, смята Нинова. Коментарите си тя направи в отговор на въпрос кога БСП ще поиска вот на недоверие към кабинета.

„Вот на недоверие все още не сме обсъждали нито в политическите органи на БСП, нито в ПГ. Можем да го поставяме в бъдеще, но към днешна дата нямаме такова решение“, лаконична бе Нинова.„Българи, които сте ни подкрепили, за да сме в този парламент, каквото ви обещахме го изпълняваме. Ще продължим по същия начин септември и нататък“, обърна се тя към  избирателите по време на  отчета за свършеното през изминалата парламентарна сесия.

За нас колкото е важно да бъдем избрани и да влезем в НС, два пъти по-важно е да свършим работата, за която сме избрани и да се отчетем за нея, подчерта тя. Нинова уточни, че често в политиката преди избори се обещава всичко, после обаче партиите забравят да обяснят какво са свършили. За „БСП за България“ парламентарната сесия беше наситена, много активна и динамична и то благодарение на нашите депутати, заяви Нинова.

Тя отчете, че БСП е внесла законопроекти, които не отстъпват от предизборната й програма и от политическата и идеологическа платформа на партията. Те се отнасят до социалната политика, образованието, борбата срещу монополите и битовата престъпност и корупцията, подпомагане на българската икономика и производство.

Депутатите от БСП са внесли 17 законопроекта за 41 заседания. „В парламентарният контрол имаме 335 въпроси и питания и 5 разисквания. По наше предложение бяха сформирани 3 временни комисии, свързани с проблемите за НДК, за чистота на водата и за неизплатените заплати. Депутатите от БСП направиха над 700 изказвания“, обяви Нинова.

 

RNS

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване