07/30/17 09:02
(http://www.clubz.bg/)

Престрелка в Германия, двама убити, българин сред пострадалите

Двама са убити и четирима са ранените при стрелбата в нощния клуб в град Констанц, югозападната част на Германия. Това съобщи АФП.

Гост на заведението открил огън срещу посетителите снощи. Според полицията 34-годишният мъж е убил един човек и ранил други четирима. След това той се опитал да избяга, но се сблъскал с органите на реда на входа на нощния клуб. Заподозреният бил прострелян и по-късно е починал в болница. Не се посочват мотиви за деянието му. Атаката е извършена около 04:30 ч. местно време.

Един от полицаите също е ранен по време на престрелката. Започнато е разследване по случая.

След изстрелите срещу веселящото се множество е бил подаден сигнал в полицията. Униформени са пристигнали начаса. Тогава нападателят е открил огън срещу полицаите, те са отвърнали със стрелба. Мъжът е бил тежко ранен, малко по-късно е починал в болница.

Раненият при престрелката един от полицаите е без опасност за живота. Ранен е и портиерът на дискотеката, който се опитал да спре нападателя.

По все още непотвърдени данни престъпникът е бил известен на полицията мъж от Ирак, който от дълго време е живял в Констанц, но не е бил кандидат за политическо убежище. 

До този момент няма данни за извършен терористичен акт, заяви за новинарската телевизия N 24  Фридрих Бецикофер от полицията в Констанц.

Следствените действия продължават, районът е отцепен, над него кръжат полицейски хеликоптери.

"Посетителите на дискотеката са успели да се спасят с бягство или са се скрили в сградата, опасността е отминала", съобщиха в туитър от полицията в Констанц.

Засега версията е личен мотив.

Свидетел на стрелбата заяви за германската новинарска агенция ДПА, че нападателят е открил безразборна стрелба срещу веселящите се в препълнената дискотека с пистолет. Свидетелят е видял само един нападател и успял да избяга с приятелите си. Според други очевидци стрелецът не е бил сам, което прокуратурата опроверга. 

Новината идва само два дни след друго нападение в Германия, в северния пристанищен град Хамбург. В петък един човек загина, а няколко други бяха ранени след атака с нож в супермаркет. От полицията съобщиха, че мъжът е ислямист от Обединените арабски емирства, но не е джихадист.

Малко по-късно от полицията съобщиха, че български гражданин е пострадал при инцидента. Германските власти са информирали българското консулство, че българинът не е пострадал при стрелбата, а се е наранил при създалата се ситуация на уплаха. Полицията не е пожелала да даде допълнителна информация и данни за пострадалия българин. Съгласно германското законодателство негови лични данни може да бъдат предадени на българските власти само при изразена от нашия сънародник изрична молба, съобщиха от българското МВнР.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване