08/01/17 14:06
(http://www.clubz.bg/)

Трима бандити убити при стрелба в московски съд

Трима души са убити при престрелка в сградата на Московския областен съд, предаде Нюз.Ру.

Любопитното е, че престрелката се разиграла в асансьор. В него подсъдими престъпници от печално известната банда ГТА нападнали конвоя и се опитали да го разоръжат.

И петимата бандити са неутрализирани. Трима са убити, а двама са ранени. Пострадали са и двамата охранители - мъж и жена, съпровождали престъпниците.

Бандитите трябвало да застанат пред съда. Докато пътували в асансьора, един от тях започнал да души единия охранител. В резултат и двамата подсъдими за кратко отнели оръжието на гардовете, които обаче успели да извикат подкрепление.

Там, където спрял асансьорът, вече чакали жандармеристи. Те открили огън по престъпниците, като ликвидирали трима и ранили тежко другите двама.

По време на престрелката са произведени най-малко 20 изстрела, твърдят очевидци.

След инцидента всички служители на Московския областен съд, известен като Мособлсуд, били евакуирани. Малко по-късно обаче те се върнали и съдът подновил работа.

ГТА е една от най-кръвожадните банди в съвременната руска история. Названието й идва от английската абревиатура GTA на компютърната игра Grand Theft Auto.

Срещу нея се водят дела за серия от жестоки убийства на шофьори по пътищата в Москва, Подмосковието и Калужка област в периода 2012-2014 г. Престъпниците поставяли на пътя на колите шипове. Когато автомобилите спирали, извергите застрелвали водачите.

11 членове на ГТА са обвинени в бандитизъм, убийства, нападения с цел грабеж, незаконно производство и съхраняване на оръжие. Смята се, че те са извършили общо 15 нападения, при които са убити 17 души.

При други случаи престъпниците заплашвали жертвите си с оръжие и ги ограбвали, но ги оставяли живи.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване