08/03/17 07:17
(http://www.klassa.bg/)

Стартирана е „Учебна програма“ за трансджендъри, която да подпомогне компаниите от технологичния сектор, да ги наемат

 Стартирана е „Учебна програма“ за транссексуални, която да подпомогне компаниите от технологичния сектор, да ги наемат. Това се осъществява от правозащитна организация, в съдействие с големи компании от сектора, а целта е да се дадат съвети на фирмите за наемането и задържането на работа, на трансджендър служители, пише Independent.
Този ход е следващата фаза на инициатива, започната от Правозащитния център за трансджендъри и е наречена „Трансформ Тех“. През април вече се проведе среща, на която присъстваха трансджендъри и представители на технологичната индустрия, те обсъдиха проблемите, които срещат те на работното място в този сектор.
„Ние срещаме същите проблеми, както и жените и сме смятани за слабото звено на работното място. Това са причините, които работодателите сочат, когато не искат да наемат транс или джендър сексуални в своята ком пания“, заяви представител на обществото.
Той обясни, че проблема с липсата на различни, е „един от основните за провала на технологични сектор“. Според него тази индустрия може да действа като сигурен пристан. „Имахме разговори с хора от нашето общество, които са намерили убежище в тази индустрия и те обясниха, че не им се е налагало да се притесняват, за това, как изглеждат и как говорят.“

Превод и редакция: Иван Христов

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване