08/04/17 19:24
(http://www.klassa.bg/)

Италиански бойни кораби са на мушката на либийските ВМС

 Лидерът на „Либийската национална армия“ фелдмарал Халифа Хафтар нареди на военноморските си части да се изправят срещу италианските бойни кораби, които навлизат в либийски териториални води, предава Asharq Awsatу, цитирана от Фокус
Това се случи часове след като италиански боен кораб пристигна близо до бреговете на Триполи.
На военноморските бази в Тобрук, Бенгази, Рас Лануф и Триполи, им е наредено да прихващат всеки чуждестранен военен кораб, който навлиза в териториалните води на Либия, без разрешение. Заповедта не важи за международни търговски кораби.
Местни медии твърдят, че италианското правителство е отхвърлило заплахите на Халифа Хафтар като „пропаганда“, от която „няма истинска заплаха“.
Италианският министър на вътрешните работи Марко Минити смята, че помиряването между враждуващите либийски фракции, е приоритет за устойчиво разрешаване на конфликта в африканската страна.
„Ако неправителствените организации не подпишат новия кодекс на действието, ще бъде трудно да продължат да оперират“, заяви Минути визирайки факта, че редица НПО-та помагат в трафика на нелегални имигранти от Либия. Именно това наложи Италия да използва бойните си кораби при имигрантската криза в Средиземно море.
Агенция „Фокус“ припомня, че италиантските власти задържаха кораб на правозащитна организация от Германия, която е помагала в трафика на нелегални имигранти.

segabg.com

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване