08/04/17 19:14
(http://www.klassa.bg/)

Отношенията Русия-САЩ наистина са опасни

 Кремъл се съгласи с вчерашното изявление на американския президент Доналд Тръмп, според който отношенията между САЩ и Русия са на опасно ниво, предава БГНЕС.
"Ние напълно споделяме това мнение", каза пред журналисти Дмитрий Песков, говорителят на президента Владимир Путин.
Той изтъкна, че опасността, пред която са изправени страните, "може да се крие в липсата на взаимно сътрудничество по темите, които са жизненоважни както за двете държави, така и за техните граждани".
Тръмп написа в „Туитър” вчера, че отношенията между Вашингтон и Москва са стигнали най-ниската си „много опасна” точка след като одобри санкциите срещу Русия, гласувани от Конгреса.
„Може да благодарите на Конгреса, същите хора, които дори не могат да ни дадат здравно осигуряване”, добавя Тръмп във връзка с това, че не успя да отмени здравните реформи на президента Обама.
По-рано руският премиер Дмитрий Медведев разкритикува новите санкции на САЩ срещу страната му като „истинска икономическа война” срещу Москва и каза, че те са унищожили надеждите за възстановяване на връзките и свидетелстват за „пълната слабост” на американския президент по „най-унизителен начин”.
Държавният глава на САЩ неохотно подписа новите санкции в сряда след от вътрешнополитически натиск и след като Белият дом не успя да предотврати приемането на законопроекта за въвеждането им или да наложи смекчаването им.
Медведев предупреди, че тази стъпка ще има „последствия” и каза, че „тя слага край на надеждите за подобряване на нашите отношения с новата американска администрация”.
segabg.com

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване