08/04/17 10:45
(http://www.clubz.bg/)

Повечето германци не одобряват санкциите на САЩ срещу Русия

Над половината германски граждани се обявяват срещу новите санкции на САЩ срещу Русия, сочи представително социологическо проучване.

Според института YouGov 55 на сто от запитаните са на мнение, че подобни санкции в «никакъв случай» или «по-скоро не» са оправдани. На въпрос за евентуални щети за германската икономика едва една четвърт – 26 на сто от запитаните, одобряват санкциите.

Според експерти социолози това се дължи на факта, че германците нямат доверие на президента Доналд Тръмп.

Да припомним, че през юни т. г. центърът Pew Research с централа във Вашингтон публикува свое изследване, в което се съпоставя доверието на Тръмп спрямо задгранични правителствени ръководители. Според резултатите на първо място по доверие е германската канцлерка Ангела Меркел, а на последно президентът на САЩ Доналд Тръмп. Що се отнася до германските граждани, участвали в запитването, едва 11 на сто от тях се доверяват на държавническите качества на Тръмп при действията му в световната политика и се опасяват от отрицателни последици.

Да се върнем на актуалното социологическо проучване.

Що се отнася до евентуално въвеждане на контрасанкции спрямо САЩ, 41 на сто от запитаните отговарят с “да”, 38 на сто са против. Същевременно 44 на сто одобряват оповестеното от Москва изгонване на стотици американски дипломати от Русия. 40 на сто са на мнение, че мярката е неудачна.

Както е известно, миналата неделя президентът Владимир Путин оповести, че след решението на САЩ за налагане на нови санкции срещу Русия, Москва ще разпореди до 1 септември т. г. 755 американски дипломати да напуснат Русия. В момента те са 1210, трябва да останат едва 455 души.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване