08/04/17 09:30
(http://www.clubz.bg/)

Протестиращи блокираха пътя Варна-Констанца

Стотици протестиращи затвориха днес международния път Е-87, свързващ Варна-Констанца - от доскорошния град на рока до румънската граница, съобщи БГНЕС.

Те са собственици на земи от района на Балчик, Каварна и Шабла, недоволни от приетата забрана да строят и обработват земеделски земи на обща площ около 23 000 декара, както и да ловят риба в 440 000 кв. км морска акватория.

"Нарушени са правата на най-обикновените бедни хора. Искаме да имаме право да си обработваме земята. До такава степен е допрял ножа до кокала, че ще блокираме общината. Жителите на Добруджа остават без поминък", обясни протестиращ пред Нова телевизия.

Те искат министърът на околната среда и водите Нено Димов да отмени забраните. В момента тече пресконференция, на която той трябва да излезе със становище по въпроса.

Първоначално протестът започна пред общината в Каварна, но след това възмутените граждани блокираха международния път Е-87, минаващ край града.

Очаквайте подробности.

Публикувана на 08/04/17 09:30 http://clubz.bg/56925-protestirashti_blokiraha_pytq_varna_konstanca

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване