08/05/17 08:07
(http://www.klassa.bg/)

Жандармеристи биха протестиращи в Балчик

 Стъклена витрина се срути върху недоволни собственици на земи пред сградата на общината в Балчик след намесата на жандармерията при протестите в града, съобщи Виктор Лучиянов от Гражданска инициатива „Да спасим Добруджа”.

„След протеста в Каварна преди обяд хората се разделиха – една част отидоха в Шабла, другата – в Балчик. Всичко си беше мирно и в рамките на нормалното, докато не пристигна жандармерията. Изумен съм от непрофесионалното им отношение. Биеха с юмруци, ритаха ги. Нямаше ненаритан човек. Започнаха да ни блъскат към стената. Ние просто нямаше къде да мърдаме. В този момент една стъклена витрина на магазин се счупи и стъклата започнаха да падат върху хората. Има трима пострадали от порезни рани. Наложи се да дойде лично директорът на ОД на МВР в Добрич и да изгони жандармерията”, разказа Лучиянов.

Протестите на хората от Балчик, Каварна и Шабла срещу заповедта на министъра на МОСВ, с която се забранява земеделието, строителството и риболова в защитените зони, продължава. Още утре – събота, сутринта ще бъде блокиран международния път от границата с Румъния в района на Каварна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване