08/05/17 08:32
(http://www.klassa.bg/)

Появи се вторият испански кросоувър

 

Новият SEAT Arona е с компактни размери и атрактивен външен вид

Дълго време в гамата на испанската марка SEAT нямаше високопроходими модели, но сега те започват да се появяват един след друг. Първо през миналата година беше показан кросоувъра SEAT Ateca, а сега той е последван от по-малкия брат Arona. Автомобилът получава името Arona в чест на едноименния град и община в Испания. Новият SEAT Arona достига дължина 4138 мм при междуосие 2564 мм. Кросоувърът е изграден на модулната платформа MQB-A0, както и петото поколение на хечбека SEAT Ibiza. Двата автомобила са много сходни, тъй като във външния вид и на двете преобладават ръбове и ъгли. Трапецовидната радиаторна решетка е съчетана с огромен въздухозаборник в предната броня.

 

 

Триъгълните светлини могат да бъдат изцяло LED. Профилът и петата врата са релефни, а на покрива е монтиран спойлер. Предвидена е и спортна версия Arona FR с допълнителни аеродинамични елементи. Кросоувърът може да бъде персонализиран с два контрастни цвята на каросерията.

В интериора на новия SEAT Arona се разпознават детайли от Ibiza. От нея са взети воланът с три спици и големите циферблати на скалите на измервателните уреди. Във вътрешната част на скоростомера се намира показателят за наличното гориво в резервоара, а в оборотомера е вместен датчикът за температурата на двигателя.

 

 

Централният панел е леко обърнат към водача, а в средата е монтиран 8,0-инчов сензорен екран на новата мултимедийната система, която поддържа Android Auto и Apple CarPlay. Обемът на багажника от 400 литра е един от най-големите в този клас. Списъкът от опции включва система за безключов достъп, двузонов климатроник, датчици за дъжд и светлина, безжично зареждане на смартфони, камера за обратно виждане, функция за подпомагане при паркиране и др. Водачът разполага с удобства като адаптивен круйз-контрол с режим за задръствания, автоматична аварийна спирачна система, наблюдение на „слепите” зони и проследяване на умората му.

За задвижването ще се предлага 1,0-литров 3-цилиндров бензинов турбомотор с мощност 95 или 115 к.с., а за версията FR - 1,5-литров 4-цилиндров бензинов турбодвигател със 150 к.с.

 

 

Дизеловият агрегат 1.6 TDI ще се предлага в два варианта – с мощност 95 и 115 к.с. Двигателите на Arona ще са съчетани с 5- или 6-степенни механични скоростни кутии или със 7-степенна автоматична DSG с два съединителя. Първоначално задвижването ще е само на предните колела. Срещу допълнително заплащане ще се предлагат адаптивни амортисьори. Новият SEAT Arona ще бъдат представен пред публиката по време на автомобилното изложение във Франкфурт през септември. Малко след това кросоувърът ще бъде пуснат в продажба в Европа.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване