08/09/17 06:59
(http://www.klassa.bg/)

Мълниите взеха още две жертви

 Мълниите вследствие на разразилите се от вчера бури в страната взеха още две жертви. След като гръм порази човек на столичния булевард "България" в понеделник, днес мълния удари и уби на място 45-годишен фермер в пловдивското село Маноле. Веселин Йорданов имал лошия късмет да бъде насред полето точно по време на една от най-големите бури, разразили се в последните месеци в региона.

Силният ураганен вятър нанесъл страхотни поражения и в съседното на Маноле село Рогош. Бурята над селата в тази част на пловдивско се извила около 18,30 часа и продължила до около 21 часа. Облаците били градоносни и толкова черни, че буквално прихлупвали селото, разказаха местни хора. „Между 20 и 20,30 часа се чу толкова страшен гръм, че най-вероятно тогава е станала белята”, обясняват съседи на загиналия мъж. Веселин Йорданов бил много скромен и кротък човек, обяснява кметът на община „Марица” Димитър Иванов. Веселин се препитавал със земеделие и животновъдство. Не бил женен и живеел сам в селото. В понеделник вечерта по време на бурята е бил навън на мерата, за да прибере овцете. Когато започнало силно да духа и да вали, най-вероятно е тръгнал да се прибира към къщата си, която била накрая на село Маноле. Вероятно тогава е бил ударен от мълнията и е бил убит на място. Тялото му е било открито във вторник сутринта, а сигналът в полицията е бил подаден към 7,30 часа. Погребението на Веселин ще бъде в сряда в родното му село.

Междувременно мъж е починал, а друг е ранен от паднала мълния в района на язовир "Широка поляна" край Батак, съобщиха от пресцентъра на МВР. Сигнал за трагичния инцидент е получен днес около 14.00 часа в дежурната част на РСПБЗН-Батак. Поради отдалечеността на местността, към мястото на инцидента потеглили два противопожарни автомобила с шестима пожарникари - един екип от службата в Батак и друг от РСПБЗН-Доспат. Пристигайки на мястото огнеборците са установили, че е възникнал пожар в дървена барака, предизвикан от паднала мълния въпрху постройката. В резултат на това е починал 68-годишен мъж от Стамболийски, а негов 49-годишен приятел е с изгаряния по краката и едната ръка. Огнеборците загасили огъня напълно и не му дали възможност да се разрасне и навлезе в гъстата иглолистна гора наблизо. На мястото е извършен оглед от дежурна група при РУ-Пещера.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване