08/09/17 11:44
(http://www.clubz.bg/)

"Пари Сен Жермен" стяга нов мегатрансфер, сега за 180 милиона

Дадените 222 милиона евро накуп на Неймар от "Барселона" явно далеч не са предела на възможностите за шефовете на "Пари Сен Жермен".

Според TF1 сега ПСЖ е готов да привлече Килиан Мбапе, като плати за него 180 млн. евро на "Монако". 18-годишният нападател сам предпочитал да отиде в ПСЖ, а не в "Реал" (Мадрид), който го преследва още от пролетта, когато тийнейджърът направи страхотно впечатление по терените на Франция и Европа.

Досега се смяташе, че "Реал" е твърд фаворит за Мбапе, който казал пред приближени, че освен в "Монако" ще играе само за "мадридистите". Трансферът на Неймар обаче го накарал да размисли.

Преди няколко дни бе обявено, че европейският шампион се е отказал от перлата. Причините били няколко. На първо място на боса на най-успелия клуб в света Флорентино Перес се виждали твърде много исканите от "монегаските" 180 милиона. Отделно той трябва задели почти още толкова за заплатата на Килиан. Размерът й би взривил съблекалнята на "Сантяго Бернабеу", където лидери са звезди като Серхио Рамос, Кристиано Роналдо, Лука Модрич, Карим Бензема, Гарет Бейл и т.н.

Представителите на "Монако" поискали гаранция, че младият футболист ще е титуляр, а Зинедин Зидан не можел да даде такава. В същото време явно нищо от горните обстоятелства не смущава ПСЖ.

Така двата клуба вече преговарят и развитие се чака още в следващите дни.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване