08/09/17 11:07
(http://www.clubz.bg/)

Правителството отпуска 5 млн. лв. за борба с градушките

Снимка Веселин Боришев

Министерският съвет одобри допълнителни разходи в размер 5 млн. лева по бюджета на Министерството на земеделието, храните и горите. Средствата са предназначени за попълване на резерва с противоградови ракети на Изпълнителната агенция "Борба с градушките" и за извършване на профилактика на техниката. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Сумата ще бъде осигурена от резерва за непредвидени и неотложни разходи по Закона за държавния бюджет.

През това лято градушки причиниха щети за стотици хиляди лева. На няколко места те унищожиха земеделската реколта. Земеделският министър Румен Порожанов съобщи, че над 500 000 дка са били поразени в цялата страна.

Само една трета от територията на България е реално защитена от градушки – между Видин и Плевен и между Пазарджик и Сливен. Плановете са през следващите години по-голямата част от страната да се пази по самолетен способ, а ракетните площадки в Южна България да стигат до границата.

Служителите от агенцията за борба с градушките на няколко пъти протестираха заради изключително ниските си заплати и амортизираната техника.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване