08/11/17 04:59
(http://www.clubz.bg/)

Си Ен Ен уволни топ коментатор за нацистки поздрав

Си Ен Ен се раздели с консервативен коментатор след като той пусна в туитър нацистки поздрав към известен либерален критик, съобщава Би Би Си.

Джефри Лорд туитна "Зиг Хайл" в отговор при размяна на реплики с шефа на Media Matters for America.

По-късно се оправда, че не е бил разбран и че се е подигравал на нацистите.

Говорител на Си Ен Ен каза в изявление: "Нацистките поздрави са недопустими. Джефри Лорд вече не е в Си Ен Ен".

Телевизията описа Джефри Лорд като един от най-известните коментатори и един от първите, които са застъпници на политиката на Тръмп, които са станали част от компанията.

Лорд е влязъл в полемика с Анджело Карузон, президент на Media Matters for America. Нещата излезли от контрол, когато коментаторът пратил туит на Карузон като описал ръководената от него организация като "Media Matters Fascists", "фанатици на антисвободната реч".

Карузон, чието име било погрешно написано в заглавие, му отговорил: "Имате грешка в заглавие. Как очаквате някой да ви взема насериозно, когато вие не се вземате насериозно". Тук Лорд му върнал със "Зиг Хайл".

Джефри Лорд

Според коментатора това било иронизиране към нацистите и фашистите. Той разкритикува решението на Си Ен Ен да се раздели с него

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване