08/13/17 14:23
(http://offnews.bg)

Каракачанов иска 90 млн. лв., за да модернизира флота

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов обяви, че има проект за модернизация на флота за 90 млн. лв. Това заяви той от Варна, където е на посещение. 

Минлата седмица Съветът по отбрана е одобрил проект за модернизация на фрегатите.

„Беше предложена сумата, чрез която фрегатите, с които разполагаме, да бъдат модернизирани и да бъдат много по-ефективни в изпълнение на своите задачи. Средствата за проекта, които са в размер на 90 млн. лева, ще бъдат заложени в следващия бюджет. Сумата е одобрена от Съвета по отбрана и предстои проектът да бъде внесен в Министерски съвет“, отбеляза министърът, цитиран от "Фокус".

Той коментира още, че основен приоритет за министерството му ще бъде обучението на личния състав.

„Ученията, които минаха - и сухопътните, и морските, показват, че въпреки недостатъчните средства, с които разполага армията, нашите военнослужещи са подготвени и носят службата си с достойнство. Наблюдавайки нашите военнослужещи, сравнени с нашите съюзници от други страни, които са много по-добре заплатени, много по-добре оборудвани, много по-модерно въоръжени, нашите войници са много по-добри. Защото е лесно да служиш в богата армия и в богата държава, трудно и достойно е да служиш, когато има трудности и да не бягаш“, каза още министър Красимир Каракачанов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване