08/13/17 13:08
(http://www.clubz.bg/)

Кметицата на Каварна: Сформирани са 4 работни групи по казуса "Калиакра"

Сформирани са четири работни групи за намиране на решение по казуса „Калиакра“. Това заяви кметът на Каварна Нина Ставрева по време на среща в общината с участието на министъра на околната среда Нено Димов по казуса „Калиакра“, предаде „Фокус”.

Днешната среща е продължение на започналия процес от предходните седмици по търсене на решение. По думите на министър Нено Димов проблемът е назрявал през последните повече от 15 години. Сега е необходимо да бъде намерено решение по най-добрия начин, за да бъде защитено то от него пред ЕС.

Трудността на това начинание идвала от факта, че решението касае различни интереси. Предстоят разговори на министър Димов с представители на местната общност и различни заинтересовани страни по случая.

Екоминистърът подчерта, че на практика това е трябвало да започне още преди 2005-2006 година, когато е стартирано очертаването на защитените зони.

Работната среща в сградата на община Каварна продължи при закрити за медиите врати. След приключването й ще бъдат направени изявления от кмета Нина Ставрева и министъра на околната среда и водите Нено Димов.

Пред общинската сграда има малка група от протестиращи с издигнати плакати в защита на хората, чийто поминък е свързан със защитената зона - „Калиакра“, комплекс „Калиакра“ и „Белите скали“. Протестът е мирен.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване