08/13/17 08:50
(http://www.klassa.bg/)

Сенатори и конгресмени от Републиканската партия нападнаха Доналд Тръмп, заради сблъсъците в Шарлътсвил

 Депутати от Републиканската партия на САЩ нападнаха президента на страната Доналд Тръмп, заради заявленията му относно сблъсъците в град Шарлътсвил, щата Вирджиния, като един от сенаторите дори настоя президента да нарече събитията „терористична атака от бели фанатици“, предаде The Hill.
“Г-н Президент – трябва да назоваваме злото с името му. Това бяха бели фанатици и това беше домашен тероризъм“, написа в Туитър Кори Гарднър, Сенатор избран от щата Колорадо.
Към него се присъедини Сенаторът от Флорида Марко Рубио.
„Много е важно страната да чуе как Доналд Тръмп описва събитията в Шарлътсвил, като такива, каквито са – терористична атака от бели фанатици“, написа той в Туитър.
Вторият по ранг Сенатор от Републиканската партия – Орин Хатч, заяви, че неназоваването на нео-нацистите с истинското им определение е обидно лично за него, зарад смъртта на неговия брат по време на Втората световна война.
„Трябва да наричаме злото, със собственото му име. Брат ми не даде живота си в борбата с Хитлер, за да се разпространяват нацистки идеи тук у дома.“, туитна Хатч.
Тръмп осъди „нечуваните“ сблъсъци на расова основа в Шарлътсвил, Вирджиния, но избегна да хвърли вината на някоя конкретна група, като вместо това каза, че омразата „и от двете страни“ е причина за събитията.
Сенатор Чък Грасли, който е начело на Юридическата комисия на Сената, също коментира събитията в Туитър, като заяви, че белите националисти са осъществили домашен тероризъм.
„Това, което „белите националисти“ правят в Шарлътсвил е домашен тероризъм, който не може да бъде толериран повече“, заяви Грасли.
Превод и редакция: Иван Христов

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване