08/13/17 19:18
(http://www.clubz.bg/)

Скарамучи: Има хора в Белия дом, които искат да изхвърлят Тръмп

"Има хора, вътрешни елементи в Белия дом, които се опитват да изхвърлят президента Доналд Тръмп", заяви доскорошният шеф на комуникациите на държавния глава Антъни Скарамучи.

Той за първи път проговори след като преди на 31 юли бе уволнен от Тръмп едва на десетия ден от назначаването му.

"Какво се случва във Вашингтон... Президентът очевидно не е представител на традиционната ръководна политическа класа и затова хора от тях са взели решение да го отстранят от власт", твърди Скарамучи пред тв канала Ей Би Си 

На призива на водещия да каже конкретни имена бившият пиар началник отвърна, че вече е "назовавал някои".

Той няколко пъти разкри преди, че хора като Рейнс Прибъс и Стив Банън трябва да бъдат уволнени. Вероятно сега отново визира тях. 

Прибъс вече бе уволнен от поста шеф на кабинета на Тръмп и заменен с генерал. Стив Банън, който е смятан за сив кардинал, обаче все още е на мястото си. Банън е с открити профашистки възгледи и преди е бил шеф на расистки сайт. Той е най-близкият съветник на милиардера още от предизборната кампания.

Тези дни обаче се чуха гласове, че Тръмп вече не го харесва и даже се съмнява, че именно той е човекът, който редовно издава тайни от правителствени заседания на пресата. Освен това след расисткото убийство и кърваво меле преди ден в Шарлотсвил и изявлението на Тръмп, че и "двете страни са виновни" за случилото се там, още повече се засилва натиска да бъде уволнен Банън. Смята се, че именно той е повлиял на президента да не осъди белите националисти за насилието, а да хвърли вината и върху контрапротестиращите.

Според Скарамучи, Доналд Тръмп час по-скоро трябва да назначи "лоялни хора" около себе си.

Антъни се озова в огромен скандал след като само два дни от назаначаването му в Белия дом бе цитиран от журналист, записал телефонния разговор с него, да казва, че "Прибъс е ши..н психар". Тогава той се закани да уволи Прибъс, както и поне още десетина души от администрацията заради постоянното изтичане на секретна информация. Прибъс наистина бе махнат от Белия дом, но и самият Скарамучи изхвърча.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване