08/13/17 21:43
(http://offnews.bg)

Тихомир Иванов завърши световното като Болт - с контузия

Контузия попари надеждите на Тихомир Иванов за силно представяне във финала в скока на височина на Световното първенство по лека атлетика в Лондон.

23-годишният плевенчанин, който в квалификацията записа личен рекорд от 2.31 метра, получи травма в лявото бедро по време на загрявката преди финала и направи само един опит на началната височина от 2.20 м, а след това прекрати участието си.

Случилото се с младия плевенчанин напомни поразително една от големите спортни трагедии от Лондон, а именно - контузията на Юсейн Болт в последния му старт в кариерата.

Възпитаникът на Георги Гетов каза пред камерата "Съжалявам", а изражението на лицето му още на представянето на финалистите показа, че има някакъв проблем, който го измъчва.

Съпругът на Ивет Лалова-Колио - Симоне Колио, който се грижи за възстановянето на българските атлети, даде на Иванов терапевтичен гел, но очевидно и той не успя да намали болката, информира Sportal.bg.

Така българското участие на планетарния форум в Лондон завърши. Най-предно класиране от родната група записа Мирела Демирева, която се нареди седма в скока на височина при жените с личен рекорд за сезона от 1.92 м.

Ивет Лалова-Колио пък остана на крачка от финала на 200 м, след като се нареди девета.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване