08/14/17 08:22
(http://offnews.bg)

Прокуратурата и ДАНС посегнали на ДПС, твърди Бойко Рашков

Отнемането на допуска до класифицирана информация на Георги Гатев, който е зам.-председател на Бюрото за контрол на СРС, е симптоматично. 

Това коментира пред Нова тв председателят на Бюрото Бойко Рашков. "За мен е симптоматично това, че се посяга на представител на ДПС в Бюрото", каза той в коментар по случая с Гатев. В края на юли прокуратурата поиска от председателя на ДАНС да отнеме допуска на Гатев до класифицирана информация. Последвалата реакция от страна на Бюрото е, че става въпрос за целенасочена и координирана атака, която има за цел връщане на безконтролното подслушване.

Бойко Рашков коментира публикации в медиите от последните дни, че се подготвя досъдебно производство и дори арест за почетния лидер на ДПС Ахмед Доган. 

"Не би трябвало да има конфликт между прокуратурата и ДПС. Аз не бих се изненадал от абсолютно нищо, че щяло да се образува производство срещу лидер от ДПС, аз не искам да въвличам Бюрото в тези битки, то е независим орган", коментира Рашков. 

По думите му с действията на прокуратурата и ДАНС (наричана от него по време на интервюто "агенция Държавна сигурност", бел. ред.) това се случва в момент, в който се възраждат идеите за разследване срещу политически лица. "За това агенцията за държавна сигурност неслучайо участва заедно с прокуратурата", каза Рашков.

Той обясни, че Георги Гатев е уважаван юрист, който е унижен. Рашков обяви съобщението на прокуратурата, с което се иска отнемане на допуска до класифицирана информация на Гатев за "смехотворно" и написано от "начинаещ юрист". "Ако съм главен прокурор, бих потърсил сметка, на този който го е написал", заяви Рашков.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване