08/17/17 21:47
(http://www.klassa.bg/)

Поне 13 загинали при терора в Барселона, полицията издирва човек с френски паспорт (ОБНОВЕНА+СНИМКИ)

 *Бус се вряза в тълпата на булевард "Лас Рамблас".

*Съобщава се за поне 13 загинали и десетки ранени.

*Двама въоръжени са се барикадирали в турски ресторант в същия район.

*В кабината на буса е открит испански паспорт.

 

Ван се вряза в тълпа от хора в центъра на Барселона, съобщиха местните медии. Инцидентът е станала на булевард "Лас Рамблас" около 17 ч местно време. Полицията евакуира мястото на произшествието. Целият район бе блокиран, градският транспорт и метрото - спряни.

Пострадали са няколко души, като засега информацията е противоречива, някои издания съобщават за десетки ранени. Според "Ел Мундо" пострадалите са поне петима. Според българското консулство няма информация за пострадали българи. Местната телевизия „Canal 3/24“ съобщава за поне 2 загинали. Според агенция ЕФЕ затинал е 1 човек, а ранените са 20 или 25. Докато местното радио Cadena SER говори за 13 жертви. Ел Паис предаде за 10 загинали.

След кървавото дело (атентаторът е карал с 80 км/ч и се е опитвал да сгази възможно най-много минувачи) шофьорът на вана (или терористите от вана) се е скрил от мястото на атентата. Започнала е акция по издирването му. Местната полиция обяви случилото се за терористична атака, предаде АФП. Очевидци съобщиха за стрелба близо до мястото на атаката.

В кабината на вана е открит паспорт на испански гражданин, съобщи El Pais, като се позова на полицейски източници.

Местните медии съобщават и за втори бус, който организаторите са наели, за да избягат с него.

Междувременно се появиха съобщения за двама въоръжени мъже, които са влезли в заведение (вероятно турски ресторант - "Луната на Истанбул", който преди това е носел името "Американска Сода") и са взели заложници и са се барикадирали. Единият от престъпниците носел бяла риза или сако на синьо райе. Според други съобщения - бронирана жилетка. Полицията блокира заведението.

 

Минувачите пък са се укрили в близките магазини, а кепенците били спуснати.

Очаквайте подробности!!!!

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване