08/17/17 21:58
(http://www.klassa.bg/)

ЦРУ е предупредило испанските власти още преди два месеца, че се готви терористичен акт

 Засега испанската полиция официално потвъждава за една жертва, но се твърди, че те са 13, а ранените са над 50, съобщава БТВ.

ЦРУ е предупредило испанските власти още преди два месеца, че се готви терористичен акт на централния булевард "Лас Рамблас", това пишат местните медии, цитирани от българка, която живее в Испания. Пред БНТ тя зяви, че информацията се е появила веднага след инцидента. 

 

Един от нападателите е бил прострелян, съобщава Ройтерс=

 

Шофьорът на минивана в Барселона е Дрис Укабир. Колата е била наета в градчето Санта Перпетуа де ла Могада. След атаката в нея е бил открит испански паспорт.

Полицията издирва мъж, висок 1,70 м, облечен в бяла риза на сини райета, съобщават испански медии.

 

Засега испанската полиция официално потвъждава за една жертва, но се твърди, че те са 13, а ранените са над 50, съобщава БТВ. 

 

Към момента продължава заложническата криза в турски ресторант, близо до мястото на терористичния акт, за която се твърди, че полицията държи въоръжени мъже на прицел. Издирва се и втори автобус, за който се смята, че има общо с атаката. 

 

Анализаторите обобщават, че почеркът на атентата е същият като тези в редица европейски градове. 

 

http://epicenter.bg/article

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване