08/18/17 06:26
(http://www.clubz.bg/)

Деница Златева: Скандалът с "Цанков камък" е поредната димка

Скандалът с "Цанков камък" е поредната димка, която се пуска в публичното пространство, за да се измести вниманието от суджукгейт, НДКгейт и др.

Това заяви по бТВ зам.-председателката на БСП Деница Златева. 

"Проектът бе даден на прокуратурата още през 2010 г. и не са открити никакви нарушения. Между другото, по това време сегашният енергиен министър Теменужка Петкова е директор на Агенцията за държавна финансова инспекция и ако е установено, че въпросните 200 млн. лв. не са били възложени по съответния ред на обществената поръчка, то е трябвало още тогава да сезира държавното обвинение", отбеляза Златева. 

 

"Доколкото ми е известно, съоръжението е било предвидено за ремонт и още от юли тече съгласувателна процедура. Целта сега е да се удари Корнелия Нинова, въпреки че в качеството си на зам-министър по онова време тя не е отговаряла за енергийния сектор", допълни тя. 

Златева изцяло се застъпи решението на Нинова да съди всеки, който забърква името й в този скандал. 

На последното правителствено заседание премиерът Борисов разви тезата за нова опорна точка, за която го предупредили:

"Атаката ще бъде, че ДПС и всички останали едва ли не се пресират от нас защото са чисти, добри и така заедно с БСП да подготвят следващо управление. А на нас да ни пришият Пеевски".

 

"Работата на опозицията е да посочва грешките и слабостите на управляващите. Ако това се приема от правителството като "пришиване" на Пеевски, то е проблем на ГЕРБ. Като опозиционни парти БСП и ДПС понякога излизат с общи позиции, но никога не е ставало въпрос да правим коалиция с тях", категорична бе Златева. 

Като принципал на НДК през трите месеца на служебния кабинет, тя коментира и последните развития по темата. 

Преди два дни стана ясно, че изпълнителят на системата за сигурност на НДК за Европредседателството няма да се избира с отворен търг. Управата на Двореца е решила за възложи директно работата на изпълнителя на ремонта на сградата - "Галчев инженеринг". 

"Съжалявам, че се стига до варианта пряко договаряне без обявяване на обществена поръчка, но заради закъснението от 3,5 месеца явно няма никакъв друга опция. Изключително важно е обаче е коя фирма ще бъде подизпълнител на проекта, тъй като "Галчев инженеринг" няма техническите възможности да изгради такава система", изтъкна Златева. 
 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване