08/18/17 02:43
(http://www.clubz.bg/)

Нов атентат - на 115 км от Барселона. Убити са петима джихадисти (ВИДЕО)

Испанската жандармерия уби тази сутрин петима джихадисти в средиземноморския град Камбрилс в автономна провинция Каталуня, съобщи в. "Ел Мундо".

Преди да бъдат застреляни, терористите се опитали да извършат атентат, подобен на вчерашния в Барселона. Те прегазили с кола неуточнен брой хора, като ранили шестима. Двама от пострадалите са в тежко състояние. Курортното градче е само на 115 км югозападно от Барселона.

 

 

Нападението станало в 1 часа сутринта местно време (2 часа българско). Терористите се врязали в тълпата на крайморския булевард на Камбрилс.

Шофираното от джихадистите "Ауди" обаче се сблъскало с кола на местната жандармерия. Завързала се престрелка и четирима терористи били убити. Петият починал по-късно от раните си.

Терористите от Камбрилс носили колани с експлозиви, които спецченгета обезвреждат. 

Атентатите в Барселона и Камбрилс са свързани, обявиха разследващите органи. Според полицията и експлозията от сряда в град Алканар, при която загина един човек, също е част от общия план на терористите.

"Работим по хипотезата, че убитите в Камбрилс терористи са свързани със събитията, регистрирани в Барселона и Алканар", обяви местната полиция в профила си в социалната мрежа "Туитър". 

В къщата в Алканар, където имаше експлозия в сряда, бяха открити газови бутилки. По-рано полицейският офицер Жозеп Луис Траперо заяви, хората в къщата „са подготвяли взривно устройство“. 

Каталунската полиция заяви, че ситуацията в Камбрилс е вече под контрол. Операцията в града обаче продължава и бе отправен призив хората да са предпазливи и да се приберат по къщите си.

13 души загинаха, а над 100 бяха ранени вчера следобед, когато микробус се вряза в тълпа от пешеходци в центъра на Барселона. Шофьорът-убиец все още се издирва.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване