08/19/17 23:15
(http://offnews.bg)

Велик мач на Григор Димитров! Българинът стигна исторически финал

Григор Димитров стигнал финал в Синсинати, след като надви местния идол Джон Иснър. Гришо може да спечели утре първа титла в кариерата си от Мастърс 1000!

Гришо игра изключителен тенис, почти не допусна грешка срещу истинска машина на сервис. И победи след два тайбрека 7:6 (4) и 7:6 (10). Американецът, висок 2,11 м., изпращаше снаряд след снаряд от сервис.

И също показа отлична форма, която през годините му донесе трофеи в два турнира. Но отсреща имаше изключителен тенисист.

В първия сет и двамата сервираха доста убедително. Гришо имаше затруднения единствено в шестия гейм, когато изостана с 15:40 на свое подаване, но с добри сервиси се спаси, за да изравни - 3:3.

В крайна сметка се стигна до тайбрек. В него ситуацията на корта бе решена от само един минипробив в началото. Благодарение на него Димитров приключи всичко със 7:4 точки за 45 минути на корта.

След почивката Иснър спаси с начален удар мачбол в десетия гейм и изравни за 5:5. Стигна се до тайбрек, който отново бе спечелен от Григор Димитров. Но по какъв начин! Нашето момче направи няколко извънземни удари, притиснат от разигравания на американеца, който получи не един или два шанса да изравни сетовете. Железен Гришо!

Така Димитров взе реванш от Иснър за единствения им съвместен мач до този момент. През 2015-а Иснър се наложи на "Мастърс 1000" в Маями със 7:6, 6:2.

Гришо подобри постижението си от миналата година, когато падна на полуфинал от Марин Чилич. Сега чака съперника за титлата. В 2,00 ч. след полунощ наше време излизат Ник Кирьос и Давид Ферер.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване