08/19/17 08:52
(http://www.clubz.bg/)

Нападателят от Финландия - 18-годишен мароканец

Нападателят от Финландия, който вчера уби двама души и ради още 8, намушквайки ги с нож в пешеходната зона на град Турку, е 18-годишен мароканец.

Това съобщи официално финландската полиция, цитирана от Ройтерс.

Атаката стана докато Европа още бе в шок от атентатите в Испания. Нападателят от Финландия бе прострелян от полицаи и арестуван веднага след атаката, но до момента не се споменаваше нищо за самоличността му. Името му все още не е съобщено.

Властите в северната европейска страна вече потвърждават, че разследват версия "терористичен акт" за нападението. През нощта са извършени обиск в апартамент и няколко ареста.

"Нападението бе разследвано като убийство първоначално, но през нощта в хода на следствието се получиха  данни, които показват, че става дума за терористични действия", се казва в изявление на полицията. 

 

И двама убити в атаката с нож са финландски граждани, съобщава Би Би Си. Сред ранените има един швец и един италианец, казват още от полицията.They said the identity of the 18-year-old Moroccan was known, but they have not released it.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване