08/19/17 06:08
(http://www.clubz.bg/)

Слънчев бряг излиза на протест срещу Валери Симеонов

Протест срещу акциите на вицепремиера Валери Симеонов срещу шума в Слънчев бряг ще се състои днес от 17 ч. на паркинга на "Какао бийч" в курорта. Акцията на недоволство е заявена пред общината, съобщават организаторите. 

Преди дни около 500 души – работещи в популярни заведения в курортното градче, блокираха част от улиците в курорта. Причината са акциите на вицепремиера срещу шума, които той самият нарече "война". Симеонов заедно с полиция иззе озвучителна техника, а диджей Станчо бе арестуван за 24 часа. Протестиращите поискаха помощ от премиера Бойко Борисов, който трябвало да спре заместника си. 

Премиерът обаче защити акциите срещу шума - действията на Симеонов били "в рамките на правомощията и в рамките на това, което пише в закона". 

Заради вицепремиера след 10 успешни години организаторите на най-големия летен музикален фестивал на открито в България Solar Summer обявиха, че отменят последните две събития. Те трябваше да се състоят вчера и днес. Очаква се да бъде заведено дело срещу Симеонов за пропуснати ползи.

Преди ден обаче от Съюза на хотелиерите в курортен комплекс "Златни пясъци" подкрепиха действията на вицепремиера. В декларация до медиите, те посочиха, че "държавата за първи път в негово лице показа как следва да се реши толкова наболял проблем".

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване