08/19/17 10:11
(http://www.clubz.bg/)

Тапата на "Орлов мост" - още седмица, затварят и част от Канала

Ако сте прочели преди дни новината, че ремонтът на "най-натовареното кръстовище в страната" - "Орлов мост" в София, ще приключи до 22 август - не бързайте да се радвате. Столичната община обяви, че тази нощ ще бъде пуснато движението по "Цариградско шосе" в посока центъра, след като платното на булеварда и кръстовището са ремонтирани.

Но... тапата остава още поне седмица - докъм 28 август.

Оказа се, че ориентировъчната дата 22 август, макар и преизпълнена, важи само за първия етап от реконструкцията.

От понеделник започва ремонт на пътя в същия участък - от "Орлов мост" до алея "Яворов", но този път в обратна посока - от центъра към изхода на София. Ще бъде затворена за частична реконструкцията и на отсечката на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" от "Орлов мост" до улица "Гурко".

Йорданка Фандъкова съобщи пред Би Ти Ви, че там ще се поправят частично само най-дълбоките части на образувалите се коловози, защото общината в момента няма възможност за повече. 

Фандъкова е поискала от Пътната агенция временно да спре ремонтът на „Симеоновско шосе”, докато тече този на бул. „Цариградско шосе” и на Околовръстното шосе, за да не се затруднява допълнително движението в града.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване