08/20/17 08:55
(http://offnews.bg)

Ангелкова: Диалог! Каракачанов: Няма курорт за купон, ами онези с апартаментите по морето?

Всеки трябва да спазва закона, но проверките не трябва да пречат на туристите. Мислим за диалог, следващата седмица започваме срещи с бизнеса по места, особено в Слънчев бряг. 

Равносметката от спорадичните прояви по морето ще станат ясни след края на сезона, но те се отразяват и на договарянето за лято 2018. Много е важно какви послания даваме навън,  трябва да се спазва закона, но начина и методите на проверките са много важни и не трябва да вредят на туризма, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова по Нова тв. 

Не беше координирана акцията на Валери Симеонов с мен, каза тя и подчерта, че е важно е да се гарантира правилното протичане на сезона. 

Не съм разговаряла лично с Валери Симеонов след проверките, но ние сме в непрекъснат контакт в правителството, там се набелязват мерките,за да постигнем устойчиво развитие на туризма. 

Ангелкова съобщи още, че ще се правят промени в закона, които да разграничат националните курорти от останалите общини. 

Каракачанов: Няма курорт за купон

Не съм адвокат на моя колега Валери Симеонов, но другата гледна точка е на онези 500 000, които имат апартаменти в курортите и не могат да спят до 6 часа сутринта. Кое е по-важно за българския туризъм? Това заяви Красимир Каракачанов, който се включи по телефона в разговора с министър Ангелкова. 

Медиите показват репортажи от протестите на собствениците на заведения и техните служители, обявяват, че Слънчев бряг е курорт за забавления. Няма курорт за купон. Без да коментирам кои са собствениците - ъндърграунда, показва се едно момче с татуировки от ушите до петите и надпис аз съм мутра. Това ли е цветът на българската нация, попита риторично Каракачанов. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване