08/21/17 06:59
(http://www.clubz.bg/)

СЕМ изслушва кандидатите за БНТ, решава на 23 август

Днес и утре Съветът за електронни медии (СЕМ) изслушва шестимата кандидати за нов генерален директор на БНТ. От деветимата, подалите документи за участие в конкурса, СЕМ допусна до последния етап Сашо Йовков, Валерий Тодоров, Тома Иванов, Иван Гарелов, Константин Каменаров и Емил Кошлуков. Първите трима говорят пред регулатора днес, представайки концепциите си, а останалите трима - утре.

Изборът на наследник на Вяра Анкова на поста е на 23 август. Нейният втори пореден и последен според закона мандат изтече още миналия август, но с промени в закона бе направено така, че тя да може да изпълнява функциите до избора на нов директор. Което на практика значи безсрочно, защото няма императивен срок за избор от страна на СЕМ на нов титуляр в Закона за радиото и телевизията.

Един от членовете на СЕМ - Мария Стоянова, вече била заявила, че няма да участва в гласуването, тъй като нито една от кандидатурите за генерален директор на БНТ не е достатъчно добра. Това заяви колегата й Иво Атанасов по време на изслушването на Сашо Йовков днес. Самата Стоянова обаче участва в изслушванията и по време на първото такова - поздрави Йовков за представената концепция за управление. 

За да бъде избран шеф на обществената телевизия са нужни поне 3 гласа "за" от 5-членния състав на медийния регулатор. 

Решението на Съвета за електронни медии за избор на нов генерален директор на БНТ ще бъде обявено на 23 август (сряда) и ще бъде излъчвано пряко по БНТ2. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване