08/22/17 06:36
(http://www.klassa.bg/)

Псевдоеколози спретнаха див екшън на „Корал“

 

Кметът на Царево: Живеят на гърба на общината

Представящите се еколози, бранещи дивата природа у нас, незаконни къмпингари на плажа „Корал“ спретнаха истински див екшън по време на поредната проверка на ивицата. При нея музикантът Васил Гюров буквално побягнал през гората от инспекторите, за да остане с караваната си безплатно на Корал, разказаха очевидци.

Няколко дни поред полицаите го издирвали, за да му връчат разпореждане, според което той трябва незабавно да изнесе караваната си от дюните, където е пуснал котва от началото на сезона. Гюров обаче

упорито се криел и разигравал униформените.

Играта на котка и мишка приключила в неделя сутринта с невиждан резил. Ченгетата изненадали музиканта и нежната му половинка призори и докато още спи, почукали на вратата на караваната. Когато разбрал, че е хванат на тясно, той изскочил от караваната и с всички сили хукнал да бяга. Неотлъчно по петите му го следвала неговата възлюбена.

 

Униформените останали смаяни, защото не очаквали подобен екшън в мирно време. Те хукнали след тях с документа, но двамата бегълци се оказали по-бързи и успели да се скрият в близката горичка. Ченгетата решили да запазят достойнство и да не падат на нивото на истерясалия къмпигар, като го преследват в шубраците като партизанин. Вместо това те извикали двама свидетели, които удостоверили с подпис, че Гюров е избягал при опит да му бъде връчено разпореждане, след което полицаите залепили документа на караваната като редовно връчен.

 

Сега музикантът има точно 48 часа, които изтичат в 8 часа сутринта във вторник и дотогава трябва да е напуснал терена. В противен случай община Царево е длъжна

да му издаде акт и наказателно постановление.

Часове след гонката обаче псевдоеколозите, които цяла нощ бягаха от инспекторите, изненадващо цъфнаха в ТВ ефира, за да обяснят, че били подложени на тормоз и репресия. Без да казват, че са се самонастанили на частен имот и газят дюните, които уж толкова бранят, с джиповете и караваните си, те се оплакаха, че се извършвали постоянни полицейски проверки. Къмпингарите заявиха още, че „униформените влизали в местата им за настаняване, докато те още спели. Казвали, че търсят наркотици. Връчили на къмпингуващите и бележки за заплащане на такса „смет”.

Както „Монитор“ вече писа обаче жадуващите уж за дива природа в действителност се възползват от общината, която пръска хиляди левове, за да чисти след клетовниците, които отказват да плащат данък като останалите туристи. Така за сметка на държавата остава да

плаща за извозването и депонирането на близо 130 тона боклуци,

които всеки сезон се прибират от „Корал“.

 

„Не може някой просто да си направи къмпинг върху плажната ивица. Тези хора живеят на гърба на общината и държавата и занимават обществото с личните си терзания”, коментира от своя страна кметът на Царево Георги Лапчев. Той обяви, че полицейски проверки в понеделник ще бъдат извършени и в район около Варвара. Такива били проведени и на „Арапя” и „Силистар”.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване