08/22/17 08:37
(http://www.clubz.bg/)

Убитата 11-годишна имала 3000 приятели във фейсбук

ПОЛИТИКА полицияcr1

Убийството на 11-годишната Никол в бургаския жк „Меден рудник“ е предумишлено. Лекарите са казали, съдейки по дълбочината на прорезната рана, че ударът на убиеца е имал сила и целенасоченост, за да извърши престъплението. Това каза пред Нова тв тази сутрин зам.шефката на бургаската апелативна прокуратура Йовита Григорова.

"Имаме частично самопризнание, което няма голямо значение за развитието на делото на този етап", добави тя.

15-годишният убиец не е с криминално минало.

"Флагман" пък пише, че заподозреният за жестокото убийство не живеел в блока, където се разигра трагедията.

Тялото на момичето е открито случайно в неделя около 17:30 ч в асансьора на блок 108. На страшната гледка е попаднало дете, чиято майка сигнализирала на тел. 112.

Никой от входа и от блока не познава 11-годишното момиче. Не са чули виковете й за помощ.

„Важно е как са осъществили контакт тези деца. Става въпрос за усилена комуникация в продължение на около две седмици в социалната мрежа, след което си разменят телефоните и си определят среща“, заяви Григорова.

Разследващите смятат, че това е вероятно първата среща на Никол и убиеца й.

„Децата са решили в този блок да се скрият. Убитото дете е имало около 3000 приятели в социалната мрежа. Това е показател за двойствен живот на това момиче“, коментира прокурорката.

Тя апелира родителите да са по-внимателни и да следят комуникацията на децата си.

„Не се знае какви са темите, на които говорят. Днес предстои внасяне на делото в Окръжен съд - Бургас за определяне на постоянна мярка за неотклонение задържане под стража“, съобщи Йовита Григорова.

На въпрос - каква присъда може да получи 15-годишният Иван, тя отговори, че законът предвижда от 3 до 10 години затвор за подобно убийство от непълнолетен.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване