08/23/17 06:53
(http://www.klassa.bg/)

Депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров: За фалита на КТБ е виновен само Цветан Василев

 Когато човек е уверен в своите доказателства и тези, той не бяга в Белград, където може да се скрие от правосъдието, а идва тук и доказва тезите си с документи. Това коментира депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров в отговор на въпрос дали ГЕРБ е виновен за фалита на КТБ. По думите му единствено бившият шеф на КТБ Цветан Василев е виновен за състоянието на банката, тъй като той е бил мажоритарен собственик и лично е подписвал всяко разрешение за кредит. „Ще видите, че не Цацаров, а само един човек е виновен за банката“, каза депутатът. ГЕРБ ще фокусира вниманието си върху това в този управленски мандат да няма банкова криза, подобна на КТБ., изтъкна от своя страна пък зам.-шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов и изтъкна, че ако те са били на власт тогава нямало да допуснат фалит на КТБ. От партията нямат нищо против и биха подкрепили соцлидерът Корнелия Нинова в искането й да се разкрият имената на политиците, финансирани от КТБ.

ГЕРБ даде пресконференция в отговор на изявленията на Нинова, че ще съди премиера Бойко Борисов и депутатите от ГЕРБ, които са свързали името й с проекта „Цанков камък“. Тя дори размаха като доказателство, че това не е така писмо от прокуратурата, в което се казва, че тя няма нищо общо с проекта. От ГЕРБ от своя страна отвърнаха, че изобщо не се притесняват от това дали Нинова ще ги даде на съд. От партията уточниха, че никога не са коментирали дали тя е виновна за „Цанков камък“, а просто са изпълнили конституционното си право да сезират прокуратурата за един проект, който смятат за нерентабилен. Герберите недоумяват защо тя се припознава. Цветанов дори изтъкна, че писмото, показно от Нинова, всъщност не е подписано от главния прокурор, противно на това, което тя твърди. Антон Тодоров пък определи поведението на Нинова като „демостративно безсрамие“.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване