08/25/17 20:44
(http://www.clubz.bg/)

Терорист рани двама войници в Брюксел, друг - полицаи в Лондон

Пореден атентат бе извършен в белгийската столица Брюксел около 22:30 ч българско време. Въоръжен с нож мъж рани двама войници в центъра на града.

Нападението е станало в близост до бул. "Емил Жакман". Войниците са простреляли нападателя, той е откаран в болница, починал е скоро след това.

Според информация на местната телевизия RTBF нападателят е от сомалийски произход. Той е извикал два пъти "Аллах Акбар", съобщават от местната медия "Поан".

Един от войниците е с леки рани по лицето, другия е бил ранен в ръката. Те са били част от патрул, разпределен в града в отговор на предишните атентати.

Двама свидетели са чули изстрели и скоро след това - сирени.

Нивото на опасност в града остава на трето, предпоследното, което говори за "сериозна и реална заплаха". Властите третират атаката като изолиран инцидент.

Полицията е блокирала основната улица недалеч от главния площад на столицата.

Затвореният брюкселски булевард:

Белгийският премиер Шарл Мишел написа в Туитър, че "цялата ни подкрепа е с войниците. Нашите сили за сигурност остават в готовност. Следим ситуацията отблизо."

Говорител на местната прокуратура заяви пред в. "Гардиън", че извършителят е лице, известно на полицията с дребни престъпления, но не и тероризъм, на 30 години.

Междувременно в близост до Бъкингамския дворец в Лондон, Англия мъж нападна с нож полицаи, двама служители на реда са с леки наранявания, докато са се опитали да го арестуват. Не се знае дали става въпрос за тероризъм или не.

Преди седмица ван се заби в пешеходци на "Ла Рамблас" в Барселона, Испания. 13 загинаха, 130  бяха ранени. Шофьорът избяга, уби още един, другите бяха заловени.

Очаквайте подробности!

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване