08/26/17 06:28
(http://www.klassa.bg/)

BMW разкри бъдещия роудстър Z4

Дизайнерският прототип дава поглед към серийния модел от 2018 година

На „Конкурса за елегантност” в Пебъл Бийч, Калифорния, BMW показа концептуалния роудстър Z4, с който разкрива бъдещия открит спортен модел с две места. Прототипът BMW Concept Z4 е динамичен, прогресивен и въодушевяващ. Този уникален роудстър се отличава с изваяни и компактни пропорции, динамичен силует и емоционални форми. Дизайнерският прототип дава поглед към бъдещия сериен модел, който ще бъде представен през 2018 година. Главният дизайнер на BMW Адриан ван Хойдонк нарече Concept Z4 абсолютна машина за шофиране, тъй като в нея всичко е редуцирано до най-важното за водача и му се дава възможност да преживее всички съставки на удоволствието от шофирането на спортния открит автомобил.

 

 

BMW Concept Z4 демонстрира класически характеристики на роудстър като дълго междуосие, нисък и издължен силует, и компактна задна част, комбинирани по нов начин и обогатени с модерния език на формите на BMW. Заради по-късия преден капак и стегнатите надвеси водачът седи по-близо до центъра на автомобила в сравнение с досегашните роудстъри на BMW. Силуетът има подчертано клиновидна форма, а големите издължени назад дъги зад пространството на водача по елегантен начин интегрират функцията на релси за защита при преобръщане и осигуряват спортен завършек на ниския силует. Ясно изваяната предница във формата на нос на акула създава драматично повърхностно очертаване на контурите по цялата странична част на автомобила. Ниските прагове с ясно моделиран светлинен ръб визуално снишават каросерията на колата по-близо до пътя и подчертават усещането за нисък силует.

 

 

Експресивното оранжево лаково покритие със замръзнал ефект ясно подчертава играта на светлините и сенките по повърхностите, както и триизмерния екстериор. 20-инчовите алуминиеви джанти с двуцветен дизайн с двойни спици хармонично допълват страничната визия. Дизайнът на BMW Concept Z4 целенасочено буди асоциации с BMW Z8 и ранния роудстър като BMW 328 Mille Miglia. Фаровете за пръв път интерпретират класическата вертикална визия с четири очи с по две разположени една над друга тръби на фаровете. Мигачите са насочени косо нагоре по посока на бъбрековидната радиаторна решетка и подчертават динамиката на предната част. Предният капак на вдлъбнатини и със стилизирани отвори за вентилация се извива над предните колела и създава интригуваща предна част.

 

 

Хармоничното единство между интериора и екстериора при BMW Concept Z4 е видно както по отношение на формите, така и по отношение на цветовете. Седалката на водача, арматурното табло и централната конзола около него са напълно черни, което ярко ги отделя от оранжевото единство между екстериора и интериора. Двете зони са разделени единствено от елегантна хромирана лайсна. Седалката на водача, арматурното табло и централната конзола около него са напълно черни, което ярко ги отделя от оранжевото единство между екстериора и интериора. При взаимодействието си те оформят зона, която обгръща водача подобно на капсула, създавайки много спортно усещане. Воланът и заобикалящите го черни повърхности, са ориентирани напред като се акцентира върху шофьорското място.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване