12/01/17 06:14
(http://www.klassa.bg/)

Емил Георгиев: В близките дни ще бъде повдигнато обвинение срещу Иво Прокопиев за "Каолин"

 В близките дни ще бъде повдигнато обвинение на Иво Прокопиев за бандитската приватизация на "Каолин". Това прогнозира пред Канал 3 създателят на "Екогласност" Емил Георгиев.

"Чувствам се удовлетворен, защото това се превърна в моя лична кауза. Аз първи посочих Иво Прокопиев и безобразията, които направи в града. Пред гроба на мой приятел от Меричлери, млад човек, който умря от левкимия, се зарекох, че ще го гоня, докато истината възтържествува", каза още Георгиев.

Той призна, че е дал свидетелски показания пред държавното обвинение и е предоставил много документи за бандитската приватизация, която е направил бизнесменът от Разград.

"Благодарение на нашите усилия, за които сме дали разяснения и в прокуратурата, в близките седмици ще бъде повдигнато обвинение на Прокопиев във връзка с приватизацията на ”Каолин” и във връзка с приватизацията на други дружества. Имам основания да кажа, че в прокуратурата работят много сериозно", каза Георгиев.

Според него Прокопиев дълго време е имал и политически чадър: "Докато Росен Плевнелиев беше президент, той беше разпоредил да не се пипа Прокопиев"

"По-голямата част от документите в момента се намират в прокуратурата, другата част са в КОНПИ", каза още екологът. Според него това е и причината Прокопиев в момента да "реве кански". 

"И Прокопиев, и Иван Костов вещаят едва ли не края на света, ако прокуратурата се занимава с тях. Трябва да има възмездие и ще има възмездие", каза още Георгиев.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване