12/04/17 09:42
(http://www.clubz.bg/)

Десет арестувани за убийството на малтийската журналистка

Малтийската полиция е арестувала десет души за убийството на журналистката Дафне Каруана Галиция, съобщи Би Би Си. 

Тя загина, след като колата ѝ беше взривена.

Премиерът Джозеф Мускат съобщи пред репортери, че се извършват полицейски операции в град Марса и в районите на Бугиба и Зебуг.

Дафне Каруана Галиция беше убита близо до дома си на 16 октомври при бомбен атентат, който шокира цяла Европа.

Правителството предложи награда от 1 млн. долара за информация за нейното убийство. Синовете на разследващата журналистка отказаха да подкрепят наградата.

Семейството ѝ поиска оставката на управляващите, а на погребението на журналистката не бяха поканени представители на властта.

"Да, ние се намираме в мафиотска държава, където вече можеш да си промениш пола в личната си карта (и слава Богу!), но могат и да те взривят на парчета, защото упражняваш свои основни свободи. Тя е само за хора, които трябва да ви защитават, но вместо това празнуват. Как стигнахме дотук?

Културата на безнаказаност беше оставена да разцъфти от правителството на Малта. Не е голямо утеха, че премиерът каза, че няма да се успокои, докато престъпниците не бъдат заловени, след като той оглавява правителство, което окуражава точно тази безнаказаност", написа най-големият син на Галиция Матю часове след убийството й.

Галиция беше разследваща журналистка, като работата ѝ уличаваше в корупция членове на правителството и управляващите кръгове. Тя работеше и по "Досиетата Панама".

Експерти от Европол, както и от ФБР се включиха в разследването на убийството на 53-годишната журналистка.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване