12/04/17 09:17
(http://www.clubz.bg/)

Цацаров в парламента, отчита делата за приватизацията

Главният прокурор Сотир Цацаров ще отчете пред депутатите от правна комисия какво е свършила прокуратурата по делата, свързани с приватизацията от 1997 година насам.

Такова изслушване беше поискано от опозицията преди две седмици. Още тогава обвинител номер едно заявил пред депутати от БСП, че в подопечната му институция вече събират информация и има готовност да се яви в комисия с нея.

Очаква се това да се случи тази сряда.

Парламентаристите обаче няма да чуят никаква конкретика, а само обща информация - колко са заведените дела, на какъв етап са и пр.

Въпросният "доклад" идва в навечерието на готвените от ГЕРБ конституционни изменения, които целят отпадане на давността за разследване на приватизационните сделки на прехода. 

Преди седмица в. "Сега" публикува материал за отказа на прокуратурата да му предостави информация, в това число по закона за достъп, колко и кои приватизационни сделки се разследват от прокуратурата, има ли повдигнати обвинения, има ли дела, прекратени по давност.

Зам.-главният прокурор Пенка Богданова е заявила, че информацията за преписки и дела не е обществена. Тайна било и дали висшите прокурори са получавали доклад на премиера Бойко Борисов от октомври м.г., свързан с нарушения при приватизационни сделки и ако да - какви са прокурорските действия по него, отбелязва още изданието. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване