12/06/17 08:47
(http://www.clubz.bg/)

"Спонтанният" протест на "Булгартабак" тръгна към НС. Следете НА ЖИВО

"Булгартабак" днес протестира. "Масово", както беше обявено по Канал 3. Събралите се тръгнаха от стадион "Васил Левски".

Клуб Z следи на живо:

 

 

Мероприятието е обявено като протест на работниците срещу "Да, България" и Христо Иванов, както и срещу кръга "Капитал", които водели кампания за дискредитирането на "Булгартабак".  

Христо Иванов внесе преди дни в деловодството на парламента доклада на турските служби за контрабанда на цигари, в който се прави връзка и с "Булгартабак".

От "Да, България" пуснаха видео във фейсбук с движението на "трудовите колективи" към централата им:

 

Организираното множество се движи на три лъча, като началната му точка беше стадион "Васил Левски". Едните потеглиха към Народното събрание, другите към централата на "Да, България" на Драган Цанков, третият лъч към "Дневник" и "Капитал".

От Канал 3 съобщиха мотивите да протеста така: "Хората били изключително притеснени, че могат да си загубят местата." 

Участниците са извозвани с организирани автобуси, носят бели тениски с надписи. Репортер на "Клуб Z" преброи 21 автобуса на стадион "Васил Левски".

Протестрищате не са особено словоохтливи и избягват да говорят с журналисти.

За какво протестирате, попита репортер на "Клуб Z" няколко човека. Отговорът е лаконичен: "За Булгартабак". А по-точно? "Има плакати, прочетете".

Очаквайте подробности. 

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване