12/07/17 08:31
(transmedia.bg)

Парламентът ще гласува проектозакона на Пеевски за КТБ без становище от БНБ, КФН и най-големия кредитор

За Народното събрание предстои първо гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за банковата несъстоятелност чиито вносители са депутатите от ДПС Делян Пеевски, Йордан Цонев и Хамид Хамид. Гласуването ще стане без по законопроекта да се е произнесъл най-големият кредитор – Фонда за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ), както и Българската народна банка (БНБ), Комисията за финансов надзор (КФН) и Министерство на финансите (МФ).

Според сайта на Народното събрание по законопроекта има само едно становище и то е от лидера на партия Да, България Христо Иванов.

От стенограмата към заседанието на Комисия по правни въпроси към Народното събрание, на което проектът на Пеевски и компания беше одобрен става ясно, че становища не са постъпили от нито една от държавните институции, които отговарят за финансовия сектор.

Нещо повече. На въпросното заседаниe не е присъствал никой от БНБ, КФН и МФ. Представител е имало единствено от ФГВБ. Юрисконсултът Невена Радева обаче е отказал становище по законопроекта, защото най-големият кредитор на КТБ не е имал време да разгледа законопроекта.

По време на заседанието на правната комисия коментар са направили единствено синдиците на КТБ, според които промените в закона, които Пеевски и компания предлагат, ще помогнат за увеличаване на масата на несъстоятелност.

Така за гласуване в зала влиза проект за закон по който няма мнение от основните институции, които ще засегне.

Снимка: Сергей Антонов

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване