12/08/17 13:22
(http://www.clubz.bg/)

Цацаров ще си сътрудничи със сръбската прокуратура

Главният обвинител на Сърбия Загорка Доловац и българският й колега Сотир Цацаров подписаха днес меморандум за взаимно сътрудничество между прокуратурите, съобщава сръбският "Блиц".

В него е предвидено още по-тясно сътрудничество между двете институции в борбата срещу организираната престъпност и корупцията, тероризма, трафика на хора, прането на пари, изземване на имущество, придобито чрез престъпления и други тежки закононарушения.

Както и с предишни такива случаи (например с Русия), се предвижда контактна точка за сътрудничество, с която комуникацията да става по-бърза, и други мерки с цел увеличаване капацитета на двете прокуратури.

"Заключението бе, че близкото сътрудничество на двете съседни държави е от значение за борбата против организираната престъпност", пише още сръбската медия.

Не става ясно дали Цацаров е разговарял по основния ни правен проблем със Сърбия - бавещата се години екстрадиция на Цветан Василев (засега от български източник изобщо няма изявление, б.а.)

 

С главния прокурор са още заместничката му Ася Петрова и завеждащият отдел „Международен“ във ВКП Цветомир Йосифов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване