12/14/17 12:30
(http://www.clubz.bg/)

Бой между свои окървави дербито на Сърбия (ВИДЕО, СНИМКИ)

Повече от 20 ранени, сред които и полицаи, а един човек е в критично състояние в болница. Арестуваните са десетки.

Това е равносметката от голямото дерби на Сърбия между "Партизан" и "Цървена звезда" (1:1), 156-о на брой. Едно от най-лютите съперничества във футбола обикаля световните медии. Този път обаче се биха не "навиячите" на двата тима, което се случва с повод и без повод, като дори не е нужно да има мач.

Биха се запалянковците на "Партизан", по-точно две враждуващи фракции. Формалният повод е неизяснен още.

Това стана при 0:0 и трая няколко минути, преди да се намеси жандармерия. Първоначалната информация беше, че "ултраси" на "Звезда" някак се сдобили с билети за сектора с най-върлите фенове на "гробарите" и ги разкрили. Оказа се, че не е станало така.

Някои от най-активните хулигани бяха изведени от стадиона от пистата край терена. Те се оказаха и потърпевши, тъй като са били съблечени по време на схватката. В покъртителни кадри се вижда как побойниците се замерят с пиротехнически средства, използват колани и т.н.

Колкото до мача, резултатът 1:1 устройва "звездашите", които имат 9 точки аванс пред големия си съперник за зимната пауза. След малко повече от час игра националът на Гвинея Сейдуба Сума откри резултата от спорна дузпа - 1:0 за "Партизан".

 

 

Домакините бяха попарени в добавеното време, когато бившият играч на "Ювентус" Ричманд Боаки технично изравни след разбъркване пред вратата на "Партизан".

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване