12/16/17 16:34
(transmedia.bg)

Бойко Борисов: „Защо искат да счупят държавата?“

Парламентраната опозиция иска „да счупи държавата“ точно по време на Европейското председателство. Така коемнтира политическата обстановка в интервю за „Дарик радио“ премиерът Бойко Борисов.

„Защо искат да счупят държавата? Защо искат точно през януари, когато комисията и парламентът ще заседават, да са вотовете, защо не ги направиха декември, като са толкова принципни? Това ли беше градивната опозиция? Това ли е, което слушахме от декларации от г-жа Нинова, че те били за европейското председателство, имали приоритети? Те искат да затворят председателството.“

Според него опозицията е съобразила датата му с гостуване на делегация от европейските институции и умишлено саботира избора на хората в лицето на управляващата коалиция. „Аз се отнасям с уважение и към президента Радев, и към Корнелия Нинова, и към г-н Доган“, посочи Борисов и запита дали почетният председател на ДПС, „който в интервютата си винаги поставя на първо място държавата“, този път ще постъпи така.

„Ако не бяхме платили 1.2 млрд. лева за американските централи, 1.3 млрд. лева за „Белене“, преди това 3.7 млрд. лева за КТБ или общо над 6-7 млрд. лева да ги раздадем за пенсии и заплати, Гърция щеше да ни изглежда като пионерска организация“, каза Борисов.

„Защо имаме такава слаба памет, питам? Близо 7 млрд. лева нашето правителство разплати стари борчове. Я си представете от тези пари да извадим 3 млрд. лева да дадем за пенсионерите, да извадим 2 млрд. лева за армията, половин млрд. лева за МВР. Как щеше да изглежда България? И тези хора ми поискаха оставка вчера“, коментира.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване