12/17/17 10:44
(http://www.klassa.bg/)

Jaguar I-PACE измина 200 мили на ток в Ел Ей

 

Кросоувърът направи голямо електрическо пътешествие в Калифорния

Точно една година след като концептуалният кросоувър Jaguar I-PACE беше показан на автосалона в Лос Анджелис, производствен прототип на модела се завърна в града за последни тестове на пробега и издръжливостта преди официалното му глобално представяне през 2018 г. Потенциалната клиентка Ан Войеър от Пасадена попитала в представителство на Jaguar в Ел Ей дали новият I-PACE ще има достатъчно пробег да осъществи любимото й пътешествие по Западния бряг на Калифорния.

За да отговорят на въпроса й, инженерите на Jaguar са поканили дамата да ги придружи по време на теста за пробег на дълги разстояния само с първоначалното зареждане. Производственият прототип Jaguar I-PACE е изминал 200 мили (приблизително 322 км) от булевард „Сънсет” в Лос Анжелис до „Мороу Бей” в Сан Луис Обиспоу и обратно само с едно зареждане на модерната си литиево-йонна батерия. След края на пътешествието в батериите на електромобила е останал заряд за още разстояние.

 

 

Концептуалният кросоувър Jaguar I-PACE е снабден с два електромотора до предния и задния мост, които заедно осигуряват мощност 400 к.с. и мигновен въртящ момент от 700 Нм. Електрическото задвижване на всички колела предоставя възможност за шофиране по всякакъв терен и при всякакви метеорологични условия. Реакциите са мигновени и системата осигурява бърз контрол върху разпределението на въртящия момент между предния и задния мост, като реагира незабавно на подадените от водача команди. Електрическите мотори осигуряват незабавна реакция без забавяне, без смяна на предавките и без прекъсвания, благодарение на което I-PACE ускорява от 0 до 100 км/ч за около 4 секунди. Динамиката и бързите реакции се подобряват от идеалното разположение на батерията под пода и между двата моста, което снижава центъра на тежестта. Автономният пробегът на I-PACE е над 220 мили (354 км).

 

 

Батерията може да се зарежда на обществени станции за зареждане, на специална зарядна станция у дома или просто като се използват стандартните домашни контакти на електрическата мрежа. Зареждането е лесно и бързо, като 80% от заряда се постигат за 90 минути, а 100% – само за малко над 2 часа, при използване на 50-киловатов източник на ток. Съхранението на енергия в Jaguar I-PACE се извършва посредством литиево-йонна батерия с течно охлаждане с капацитет 90 кВтч. „След 1,5 милиона мили глобално тестване, новият Jaguar I-PACE е готов за производство и доказа, че изминава дълги разстояния с едно зареждане. Първият електрически автомобил на Jaguar ще може също да се зарежда бързо. Нашата цел е зареждането от нула до 80% да може да се постигне за една кафе-пауза”, каза Иън Хобан, директор по развитието на моделната гама на Jaguar. Пълните спецификации и цени за мощния електрически кросоувър на Jaguar ще бъдат обявени през март 2018 г., когато официално ще започнат първите поръчки.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване