12/18/17 11:55
(http://www.clubz.bg/)

И от Холивуд пишат на Борисов за ски зоната в Банско

И Холивуд се включи в битката за опазване на Национален парк "Пирин", след като правителството активизира опитите си за промяна в плана за управлението му, както и на концесионния договор с "Юлен" АД. Актьорът Джарет Лето изпрати писмо до премиера Бойко Борисов с призив да спаси Пирин от разширяване на ски зоната. Писмото се генерира автоматично от сайта на световната природозащитна организация WWF. Лето е отправил призив и чрез профила си в туитър.

"Присъединиете се към мен и WWF, за да спасим вековните гори на Пирин от разширяването на ски зоната", е написал Лето, а постът му споделен и прочетен от хиляди последователи.

Какато е известно, в момента тече общественото обсъждане за промяна в плана на парк "Пирин", с която да се разреши бъдещото строителство на втора кабинка, за която иначе се твърди, че няма заявени инвестиционни намерения. Екозащитниците обаче се противопоставят с мотива, че така се отваря кутията на Пандора за застрояване и изсичане на горите. В добавка, спорове има и за концесията на "Юлен". Според кабинета, тя няма да излиза извън сегашните 99,55 ха, а според екозащитниците - на концесионера му се дават цели 1077 ха да си строи ски писти и съоръжения.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване