12/18/17 07:08
(http://www.klassa.bg/)

Изненадващо забогатял от биткойни раздава парите си на всеки желаещ

 Неизвестен милионер, натрупал огромно състояние от биткойни, реши да пожертва значителна част от него в полза на благотворителни организации. За да раздаде своите пари, той е създал специален фонд Pineapple Fund. Целта на проекта е богаташът да раздаде 86 милиона долара, които е спечелил благодарение на скока на криптовалутата. По информация от Pineapple Fund милионерът вече е помогнал на 8 различни организации с 6,5 млн. долара общо и му остават за раздаване още почти 80 милиона.

Причината за действията на мецената е в това, че парите му станали прекалено много, а разходите за лични нужди останали като преди.

Заявка за „раздаването” може да подаде всеки, който пожелае, стига да представлява организация се занимава с благотворителност, защото милионерът не възнамерява да подпомага частни лица.

„Някога в зората на биткоина видях перспектива в децентрализираната валута и реших да се захвана с майнинг. Години по-късно получих печалба, който многократно надхвърли очакванията ми и сега разполагам с доста повече средства, отколкото мога да похарча. Какво може да стори човек, когато има прекалено много пари? Аз например дарявам за благотворителност”, казва анонимният. Той твърди, че държи името му да не се назовава, защото Pineapple Fund е създаден не заради публичността.

Засега щастливците, на които биткойнмилионерът е помогнал, са The Water Project (доставя питейна вода), Watsi (занимава се с достъпа до системата за здравоепазване), BitGive (подобрява здравеопазването и околната среда по целия свят с помощта на биткойни и блокчейн-технологията).

Междувременно стана известно, че японската компания GMO Internet възнамерява да плаща част от заплатите на своите служители във виртуална валута, в частност – биткойн. GMO Internet е специализирана във финансовите услуги, онлайн рекламата и интернет инфраструктурата. Според ръководството на компанията, изплащането на възнаграждения в биткойн ще помогне за по-добро разбиране на криптовалутата.

От февруари 2018 г. служителите на GMO Internet ще могат да получават до 890 долара на месец във вид на биткойн. Разбира се, този вариант на частично плащане на заплатите ще се избира по желание на служителите.

Всичките 4000 служители на японската компания ще могат да се възползват от новата опция за заплащане в криптовалута.

В края на текущата седмица курсът на биткойн превиши 19 500 щатски долара, според индекса на Coindesk.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване