12/18/17 07:51
(http://offnews.bg)

Най-натовареното летище в света без ток, десетки хиляди с осуетени и отложени полети

Спиране на тока на най-натовареното летище в света - Хартсфийлд-Джаксън в Атланта, доведе до спиране и отлагане на полети, което засегна хиляди пътници, предаде Би Би Си.

Терминалите потънаха в мрак, а самолетите останаха неподвижни край пистите, пише Ройтерс. Неясно е кога ще отново има ток.

Управата на летището, което превозва 275 000 пътници по близо 2 500 полета всеки ден, все още не може да установи причината за спирането на електричеството малко след 13 ч. (18 по Гринуич).

Федералното управление по въздухоплаване спря полетите към Атланта, заминаващите полети бяха отложени заради неработещата техника в терминалите, а международните полети бяха отклонени.

Контролната кула работи нормално.

Сред най-засегнатите от спирането на тока на летището в Атланта са летищата в Чикаго, съобщи АП. Десетки полети от или до Атланта са отменени от международното летище О'Хеър в Чикаго, най-натовареното в САЩ след с Хартсфийлд-Джаксън.

Летището Хартсфийлд-Джаксън обслужва 104 милиона пътници годишно и е най-натовареното в света от 1998 г., отбелязва Асошиейтед прес.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване